Visserijbedrijf A.A.K. van den Hoek & Zn

Dagelijks verse vis

Palingbrood

Schouwse palingbroodjes

Schouwse palingbroodjes werden vooral in de vissersdorpen gemaakt.

Men at ze met Kerstmis, Pasen en Pinksteren en, bij een kopje thee, ook als traktatie op verjaardagen van de boerinnen.

Oorspronkelijk werden de broodjes gemaakt van rauwe paling met graat.

Na de Tweede Wereldoorlog werden de palingbroodjes ook buiten Zeeland bekend als delicatesse. Nu worden ze vooral nog op Schouwen-Duiveland gemaakt.

Wij verkopen elke laatste zaterdag van de maand deze echte Schouwse Palingbroodjes.

Zelf vangen wij de Zeeuwse Paling en bereiden deze paling voor de bakker.

We snijden de paling in grote stukken en doen deze peperen en zouten, vervolgens worden ze aangeleverd bij bakker Bouman in Oosterland.

Zaterdagmorgen worden ze opgehaald en heeft U heerlijke verse Palingbroodjes.